Jak wybrać odpowiednią patelnię?

Patelnie na śniadanie – rodzaje i zastosowanie

Dobre garnki do gotowania to podstawowy element każdej kuchni. Bez nich nie jesteśmy w stanie przygotować kalorycznego i smacznego posiłku. Pamiętajmy, że dobre garnki do gotowania to także zdrowe dania. W których garnkach warto gotować? W dobrej jakości naczyniach jesteśmy w stanie przyrządzić obiady smaczne i zdrowe. Nie musimy obawiać się, że danie przypali się lub przyklei do dna garnka. Aby gotowanie było dla nas przyjemne zwróćmy uwagę na kilka cennych wskazówek. Eksperci twierdzą, że dno naczynia jest podstawą. Im grubsze, tym lepsze. Najlepiej oceniane są garnki z wielowarstwowym dnem. Dlaczego? Po pierwsze, będzie nam trudno w takim garnku coś przypalić. Po drugie, wielowarstwowość dna powoduje równe rozprzestrzenianie się ciepła po powierzchni. A w jaki sposób wybrać odpowiednią patelnię?

Zastanówmy się, jakie będzie zastosowanie naczynia.

Z pewnością powinniśmy zwrócić uwagę na jej powłokę, ich ilość, rozprowadzanie ciepła, grubość, materiał wykonania oraz dno. Materiał, z którego jest wykonana patelnia nie może zawierać szkodliwych substancji, które będą miały wpływ na zdrowie i samopoczucie. Najbardziej uniwersalną i wysokiej jakości patelnią jest naczynie z nieprzywierającą powłoką oraz pokrywką wykonaną ze szkła. Powłoka jest odporna na zarysowania i ścieranie. Dzięki temu klienci chwalą ją za możliwość długoletniego użytkowania. Jej zastosowanie jest idealne do smażenia i duszenia różnego rodzaju mięs. Dyski indukcyjne w patelni optymalizują rozkład ciepła na jej powierzchni, zwiększa odporność dna na deformację oraz umożliwia wykorzystanie patelni na kuchence indukcyjnej. Patelnia wyposażona jest w ergonomiczny uchwyt bakelitowy bez ogrzewania. Nadaje się do smażenia na wszystkich rodzajach kuchenek. Jeśli stawiasz na nowoczesność w twojej kuchni nie może zabraknąć fantazyjnych patelni do jajek. Przeznaczone są do użytku codziennego.

Patelnie do jajek posiadają wysokiej jakości powłokę antyadhezyjną zapobiegającą przypalaniu potraw. Jest odpowiednia do kuchenek gazowych i elektrycznych. Można ją myć w zmywarce. Warto dodać, że producenci wręczają trzyletnią gwarancję. Patelnia wykonana jest ze stali nierdzewnej i posiada cztery miejsca na jajka. W przypadku, gdy jesteś już posiadaczką wielu dobrych jakości patelni i nie jest Ci potrzebna kolejna do kolekcji np., ze względu na brak miejsca w kuchni, możesz zaopatrzyć się w foremki do smażenia jajek. Dostępne są w wielu kształtach i wariantach kolorystycznych. Foremki zostały wyprodukowane z silikonu. Klientki doceniają je za staranność wykonania, odporność na bardzo wysokie temperatury, możliwość mycia w zmywarce oraz możliwość używania produktu w kuchence mikrofalowej. Na śniadanie wolisz coś słodkiego niż jajka? Świetnie! Na wielbicieli naleśników czeka super cienka patelnia do smażenia słodkości.. Charakteryzuje się ona wysoką odpornością na ścierania i zarysowania. Wykonany ze stali anty deformacyjny dysk indukcyjny optymalizuje rozkład ciepła, zwiększa odporność dna na deformacje i umożliwia wykorzystanie na kuchenkach indukcyjnych. Patelnia nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych.

Post Author: Zosia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *